ODC 18+

Odin Development Compass®

Odin Development Compass® (ODC) is gebaseerd op het gedachtegoed van analytisch psychotherapeut dr. Carl Gustav Jung (1875-1961). Deze meting voor volwassenen geeft zicht op wat je weet (cognitie) en waar je onbewuste voorkeuren (associatie) liggen.

De ODC-meting biedt als het ware een kompas, een richting waar je naartoe kan ontwikkelen om dichtbij je natuurlijk talent te blijven. Het geeft zicht op je onbewuste drijfveren, je aangeleerd gedrag en is een voorspeller van je gedrag onder (grote) stress. Je aangeleerde gedrag ben je ooit gaan ontwikkelen omdat dit je geholpen heeft, maar mogelijk zorgt het op dit moment (onbewust) voor een energielek, ‘lastige’ gedragingen of andere klachten.

 

ODC zorgt bovendien voor een beweging van binnenuit zodat die uit kracht gemaakt wordt, natuurlijke richting heeft en duurzaam is in effect. Op deze manier is een ODC ook van toegevoegde waarde bij (de start van) een proces binnen Haptotherapie. Want als je het contact met jezelf verliest, niet meer voelt wat jou goed doet of wat je wilt, verlies je je kompas in het leven, het contact met je essentie en daarmee ook de verbinding met de ander of je werk of studie.

De ODC-meting kan ook van waarde zijn wanneer er vragen zijn binnen een relatie. Doordat het zicht geeft op beider natuurlijk-, potentieel en aangeleerd gedrag, kun je interactiepatronen beter gaan begrijpen. Dit geldt ook voor de interactie met je kinderen. Als zij het Saga Compass hebben gedaan, geeft de combinatie van beide metingen inzicht in jullie interactie.

Meer informatie over de meting is te vinden op  www.odincompany.com.