Saga Compass

Het Saga-Compass is de dochter van Odin Development Compass, de ODC.

ODC is voor volwassenen en is als eerste ontwikkeld. Het Saga Compass is er voor jongeren van 11 t/m 18 jaar en werd ‘geboren’ uit het ODC. Het is een meting met tekst en beeld om je bewuste talenten en onbewuste mogelijkheden te gaan zien. Je krijgt dan een persoonlijk kompas wat je de weg wijst naar dat waar je goed in bent, waar je energie van krijgt en wat (onbewust) goed bij je past.

Hoe gaat het dan?

Nadat je je hebt aangemeld krijg je via je e-mail een link toegestuurd van Odin Company (Let op: dus niet van mij). Je kunt het Saga Compass op je computer invullen op een moment dat jou goed uitkomt. Het vraagt niet meer dan ongeveer 15 minuten van je tijd.
Als je klikt op de link, kom je in het Saga Compass. Dan worden je een aantal vragen gesteld. Je gaat een paar keer kiezen uit 8 plaatjes; sommige zullen je aanspreken, anderen minder of niet. Deze keuze gebeurt onbewust (dat noemen ze ook wel ‘associatief’). Daarna ga je uit 24 kaarten kiezen welke van die kaarten jij het meest herkent bij jezelf. Hier maak je een bewuste keuze (‘cognitief’).
Dat was de meting! Daarna kunnen we bellen, appen of mailen om een afspraak te maken voor het gesprek.

De Noorse God Odin en zijn dochter Saga drinken en praten samen.

Gesprek

In de loop van het gesprek krijg je stap voor stap meer zicht op je natuurlijke kracht, je aangeleerde vaardigheden en op je nog niet gebruikte talent, je ontwikkelkansen. Juist van je aangeleerde vaardigheden kan je bijvoorbeeld moe worden, heel onrustig of een onzeker gevoel krijgen.
En je gaat zien dat je meer in je mars hebt dan je soms denkt! Het helpt je bij het maken van een schoolkeuze of studierichting of met andere keuzes in jouw eigen leven. Anders gezegd: Het geeft je de mogelijkheid om meer bewuste keuzes te maken vanuit het inzicht dat je over jezelf hebt gekregen. Dit kompas kan je richting geven om dichtbij je natuurlijk talent te blijven.

Jij staat centraal!

Het gesprek is met jou alleen. Daarna kun je ervoor kiezen om gelijk na ons gesprek (een aantal van) je ontdekkingen over je mogelijkheden en talenten samen te verwoorden naar je ouder(s) en/of je decaan of mentor van school.
Als je jonger bent dan 16 jaar moeten je ouders wel vooraf toestemming geven om het Saga Compass te mogen invullen.

Na het gesprek krijg je je talentenrapport via je e-mailadres toegestuurd waarin je alles kunt teruglezen over jouw kompas.

“Je moogt vervullen, waarnaar je zijnde verwijst; je eigen wonder.”

Vrij vertaald: Je mag worden, wie je écht bént; een uniek wonder.

Het Saga Compass is gratis omdat we zoveel mogelijk jongeren willen helpen hun krachten en talenten te ontdekken. Het gesprek om jouw kompas uit te leggen duurt maximaal anderhalf uur en kost €105,00.

 

Voor wie?

Heb je vragen over welke richting het beste bij je zou passen (denk aan welke school, welk profiel of welke studie of werk), of wil je meer gaan snappen waarom je soms niet lekker in je vel zit? Dan kun je het Saga Compass gaan doen om zo  je eigen antwoorden te kunnen vinden. Ik richt me met name op jongeren van ongeveer 14 jaar tot  ongeveer 19 jaar.

Het Saga Compass is zeker ook interessant voor werknemers met jonge stagiaires/leerlingen/LIO’s, bijvoorbeeld in de zorg en het onderwijs.

Alleen mensen die door Odin Company zijn opgeleid mogen met het Saga-Compass werken.
Er wordt op gelet dat ze rekening houden met de regels die er zijn als je met jongeren werkt.
(De beroepsethiek die geldt in de jeugdzorg.)

Graag tip ik je twee nummers van India Arie (ja, ze is wel een favoriet van mij!) die je kunnen ondersteunen als je JEZELF wilt zijn. Luister maar eens naar ‘Strenght, courage and wisdom’ en naar ‘Video’.