Ervaringen

Wil je ook je ervaring plaatsen? Dan nodig ik je uit een mail te sturen met jouw tekst en hoe je jezelf wil benoemen ( naam, voornaam, of initialen en/of leeftijd, man/vrouw, beroep, woonplaats..) naar info@lilianschipperen.nl. Ik zie je reactie graag tegemoet!

Haptonomie

Ondanks een traject van goede psychologische begeleiding liepen ik en mijn man vast in een verdrietige, beangstigende, levensveranderende en veeleisende situatie, waarbij we ook elkaar nog eens dreigden kwijt te raken.

Lilian heeft oprecht haar aandacht, tijd en medeleven gegeven waardoor haar coaching bij ons als echtpaar kon landen. Oude onhandige patronen herkennen we nu bij onszelf en van elkaar en we durven gevoelens meer te voelen en te benoemen. Nu is er weer harmonie en ruimte voor een lach, warmte en liefde. Door ons nieuwe emotionele kompas zijn we met meer vertrouwen samen en kunnen ook zo ons kindje opvoeden.

Vrouw, 36 jaar en arts, en man, 39 jaar en wetenschapper

Van een haptotherapeut mag je sensitiviteit en een subtiele nauwkeurige waarneming verwachten ..en natuurlijk zachtmoedigheid en geduld. Dat alles heeft Lilian inderdaad heel goed ontwikkeld . ..

Maar daarnaast is zij ook : oprecht belangstellend en betrokken ! zorgvuldig, integer; eenvoudig.. en respecteert mijn autonomie en grote behoefte aan vrijheid.

Soms verrassend met een enkele, kernachtige zin die werkelijk hout snijdt en mij echt raakt of me een nieuw inzicht brengt. Ze stelt zich niet op als een wetende therapeut maar zoekt samen vanuit een open houding. Of beter gezegd misschien; vanuit een open hart. Lilian is een warm en hartelijk mens.

Kitty

Ik ben door dat ik bij het werkgroep palliatieve zorg zit door een lieve coach in contact gekomen met jou.
ik heb nog maar een paar maandjes gedaan en al zo veel effect ervan ik kan nu makkelijker bij mijn emotie en gevoel waar door mijn spanningen uit mijn lijf gaan.
ik vind het een heerlijk gevoel dat je kunt verbinden met je zelf, heerlijk warm gevoel en veilig, Lilianne bedankt.

Miranda, woont in Cuijk.

Lilian is een zeer betrokken therapeut, met een persoonlijke en gevoelsmatig/intuïtieve stijl. Tekenend en heel prettig was toen ik meer dan een jaar na mijn eerste behandeltraject belde voor een nieuwe afspraak, en Lilian meteen terugbelde en precies wist wie ik was. Voor mij was het traject bij Lilian een mooie aanvulling op het rationeel/cognitieve dat ik al kende uit opleiding en eerdere behandelingen.  Voelen, luisteren naar signalen uit het lichaam, vertrouwen op je basis, zijn zaken die ik onder andere versterkt heb door de behandeling bij Lilian. Met veel geduld en vertrouwen en een open benadering naar wat voor mij op ieder moment nodig was (vaker, minder vaak afspreken, combineren met andere behandeling of niet) hielp Lilian mij verder naar weer meer vertrouwen in mezelf en plezier in het leven. Bedankt Lilian!

Vrouw, 36 jaar, psycholoog

Ik leer door haptonomie bij Lilian nóg meer stil te staan bij mijn gevoelswereld en intuïtie. Ik leer welke keuzevrijheid ik heb op dat gebied en wat ik er praktisch mee kan doen. Waar normaliter de gedachten die ik heb mijn gevoelswereld overschaduwen, leer ik nu te voelen wat ik écht voel en daar stil bij te staan. Dat is soms wat vaag en ongrijpbaar, maar ik hoef dat ook niet altijd precies (met mijn gedachten ????) te begrijpen. De reflecties over de sessies helpen me terug te kijken naar wat ik voelde en leerde. Ik leer mezelf daardoor beter kennen, het brengt mij een kalmte en rust en vandaar uit merk ik dat ik een meer open blik heb, meer in contact sta met bekenden en onbekenden en dat mijn keuzes dichter bij mezelf liggen, die lijken beter te kloppen.  

J.G.

ODC

Systemisch werk

Ik vond het heel bijzonder en mooi om langs deze weg meer zicht te krijgen op mijzelf, mijn verleden en familierelaties. Wonderlijk hoe zoiets werkt! De rustige en aandachtige manier van werken van Lilian helpt om moeilijkere stukken nieuw inzicht te “verteren”.

Trees van Hal

Coaching en scholing

Wat heeft de haptonomiescholing mij gebracht?

Het bewuster bezig zijn met wie ik ben en wat mijn handelen teweeg kan brengen bij de ander.  Als sportmasseur raak ik dagelijks mensen aan, maar vergeet soms mijn eigen gevoel (wat doet het met mij) daarbij.

Ik ben meer terug gegaan wat gevoel voor mij is. Het denken over voelen, aanraken en de kracht van het voelen ook die van pijnlijke gevoelens. Weten dat dit alles er mag zijn, zonder daar een oordeel over te hebben of te geven.

De ervaring van mijn eigen  lichaam als instrument naar de ander maar ook de erkenning van de invloed die dat heeft op mijn eigen grenzen en gevoelens. Het accepteren van ieders grens is voor mij een eyeopener geweest.  Ik ging ervan uit dat mijn grens ook de grens is van de ander, terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo hoeft te zijn.

Ik sta nu meer als voorheen, met beide voeten in en op de aarde.  Heb ook meer het gevoel dat ik in balans ben. Dit alles geeft mij kracht. Kracht in deze hectische tijd om dat te doen waar ik goed in ben, wat goed voelt en wat voor mij van belang is. Tevens geeft het mij rust dat ik niet perfect hoef te zijn, maar dat ik ben zoals ik wil zijn. Wat anderen daarvan dan ook mogen denken.

Carla O.

Lilian wil ik een compliment geven voor haar rust die ze uitstraalt tijdens de bijeenkomsten van de scholing voor haptonomie in de zorg. Met haar aangename stem en empathie weet ze de  deelnemers in de juiste stemming te brengen. Ze is een (bege-)leider die jouw denken begrijpt , maar jou wel de weg laat bepalen. Verder een ondersteuner die naast je staat in jouw proces.

Tijdens de sessies gebeurt er wat met je. Je leert relativeren, onderscheidt maken tussen hoofd -en bijzaken. Gevoelens krijgen een belangrijke plaats in je leven. Vooral loslaten. Het is wel een proces wat geleerd moet worden, maar je er bewust van zijn daar begint het mee.

Ik vond het spannend en vooral een uitdaging om naar de haptonomie training te gaan. Het is immers niet makkelijk om met moeilijke situaties om te gaan. Je kunt ze weg duwen, maar ze blijven wel terug komen.

Op het werk heb ik door de haptonomie geleerd meer te genieten van de kleine dingen en de vele mooie momenten die in het leven van de cliënten voorkomen. Privé, moet ik proberen bewuster om te gaan met zaken die het er echt toe doen. Meer aandacht voor mezelf en de omgeving.

Lilian heeft mij een heel eind op weg geholpen. De “bal” ligt nu bij mijzelf. Iedere uur van de dag leer ik en hopelijk gaat dat nog een tijdje door.

Ivonne A, Bewegingscoach.